Hvorfor aromaterapi?

Uden at ville erstatte den konventionelle medicin kan aromaterapi med fordel indgå i mange sammenhænge og tit bringe forbavsende resultater.

Infektion

Som det første er de æteriske olier meget effektive når det gælder bekæmpelse af infektioner. Rigtig mange indeholder antibakterielle og anti virale egenskaber. Husk på at antibiotika kun har indvirkning på bakterier og ikke på virus. Ligeledes findes der æterisk olie til  behandling af svamp og parasitter.

Balancen i vores mikroflora

Vores sundhed afhænger af hvor godt vi behandler vores mikroflora, vi lever faktisk i symbiose med bakterier, mest kendt er sikkert  tarmenes myriader af bakterier der sørger for at vi er i god balance, den er ligefrem vigtig for vores sundhed eller mangel på samme, men også  vores hud har en beskyttende flora. Tager vi antibiotika er det ikke kun den sygdomsfremkaldende bakterie vi får ram på, men den naturlige tarmflora  nedbrydes også. Æterisk olie korrekt anvendt skader ikke vores naturlige tarmflora.

Bakterier og virus kan ikke danne resistens

Medikamenter indeholder for det meste en eller to aktive stoffer, det forklarer hvorfor det er så nemt for virus og bakterier at udvikle resistens for et givent medikament der ofte anvendes. Hvorimod den kemiske sammen sætning af æterisk olie er så kompleks ( kan indeholde i hundrede vis af forskellige molekyler) som gør det umuligt for bakterier og virus at neutralisere.

Bredt anvendelsesområde

Netop den kompleksitet af indholdsstoffer gør æterisk olie så spændende og fantastisk brugbar til så mange formål. Jeg håber du er blevet nysgerrig og jeg håber du vil hænge på her på bloggen for jeg synes det er så mega vigtigt et budskab at der er så mange muligheder for at komme mangt og meget igennem med aromaterapi og anvendelsesmulighederne er mange når det gælder at anvende æterisk olie. Aromaterapi er afbalancerende, helende, sundhedsfremmende og forebyggende. Æterisk olie kan desuden indgå i husholdningen, både madlavning og rengøring!

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *